Parasız Uzun Yurtdışı Seyahatleri İçin Zihni Sinir Pratik Bilgiler

Uzun seyahatlerde yada uzun uçak yolculuklarında ihtiyacınız olabileceğini düşündüğüm, bazılarını uyguladığım ve onayladığım bazılarını ise yakın zamanda yapacağım bazı bilgileri sizinle paylaşmak istiyorum.

  1. Temiz çorabın yoksa ve aniden otelden çıkman gerekiyorsa, çorabını yıkayıp saç kurutma makinesinin başına takıp kurutabilirsin.
  2. Havalimanında pasaportunu cebine, gezerken ise çantanın en dip bölümlerine koy. 1.si daha pratik, 2.si daha güvenli.
  3. Vücut dengeni korumak İçin “Çorba, Kuru yemiş ve sebze tüket”. Şunu unutma ki terlediğin vakitlerde su içmen dengeni sağlayamıyor. Çünkü kaybettiğin tuzu da bir yerden almak zorundasın. Örneğin; Ayran.
  4. Uçakta yemeğini yedin. Sadece yiyemediğin krakerin mi kaldı. Çantana koy. Bir gece ansızın ihtiyacın olabilir.
  5. Rahatlık verir diye Yeşil Çay’a abanma. Tansiyonu düşürebilir ve bir gece yine ansızın yataktan kalkınca başın dönebilir. (yaşanmıştır)
  6. Otelimiz 40 Usd + kahvaltı 10 Usd’dir” derlerse, Eğer şehir merkezindeyseniz, kahvaltıyı kesinlikle dışarıda yapın.
  7. Farzedelim ki illa THY ile gideceksiniz. Diğer uçakları tercih etmiyorsunuz. THY’den bir uçak bileti baktınız 3000 tl diyor. Oraya direk aktarmasız giden diğer uçak fiyatlarına da bakın. Ve bileti ödeme kısmına geldiğinde ortak uçuş olup olmadığına bakın. Toplam 3 kere (2 si Pakistan Hava Yolları ve 1 i Lufthansa olmak üzere ) THY dışı bilet alıp ortak uçuş olduğunu bildiğim için planlı olarak THY ile geldim. Hem de yarı fiyatından da düşüğe.
  8. Direk bilet 4.000 tl, 22 saat aktarmalı bir bilet 2300 Tl. Vize sıkıntısı yok ise aktarmanın yapıldığı ülkede 5 yıldızlı bir otele git, dinlen, sonra yoluna daha dinç bir şekilde başla.
  9. Havalimanında kalmak zorundasın ve karnın oldukça aç, cebinde paran da yok. Business, CIP Lounge’ların önünde bekliyorsun ve 30-40 metreden içeriye gireceklere “Beni de aldırabilir misiniz” diyorsun. Örneğin birinizin uçuşu “Star Alliance partnerleriyle ve diğerinizinki farklı bir gruba aitse” CIP Lounge’a giremiyorsun. Tam da bu noktada biraz şirinliğini kullanarak “Hacı bari içerden bir sandviç meyve filan getirsen” diye rica edebilirsin. % 70-80’i yapar.
  10. Örneğin 10 saatlik bir uçak yolculuğun var. Yolculuğunun mükemmel geçmesini istiyor musun? O zaman yolculuğun 30. Dakikasında kabin görevlisi arkadaşlardan “Memnuniyet formu” tarzında birşey talep ediyorsun ve kendilerinin isimlerini de alıyorsun. Çok kısa bir yazıyla “çok iyiydiler, çok yardımcı oldular, hayatımın en iyi uçuşuydu v.s.” yaz. Sen bu kağıdı verdiğinde emin ol bunu okuyacaklar ve 9 saat 30 dakika boyunca artık bir business class yolcusu gibi davranacaklardır. (test edildi, onaylandı.)
  11. Havalimanından merkeze taksiyle gidiş var sadece. Ve 40-50 Euro civarında tutuyor. Pasaport beklerken sağında solundakilere “merkeze mi gidiyorsunuz ve taksiyle mi? ” sorusunu yönelt. Sormaktan çekinme. Taksiyi böylelikle paylaşabilirsiniz.
  12. Artık açlığın doruklarındasın, para yok! pul yok! v.s. “Mc Donalds ya da Burger King” tarzı bir yere girip, sipariş alan görevliye “müşterilerin yemediği patatesleri çöpe atmadıysanız bana verir misiniz?” diyorsun. Tabi ki sana vermeyecekler yalnız kuyruktaki müşterilerden 1-2 si sana patatesini verecek. Takım elbiseli bir dayı da “hangi menüden gömersin lan gobel” diye sırtını sıvazlayacaktır.

Selamlar sevgiler…

EDIT:

CIP Ya da Business Class Lounge’larda neler yapabilirsin.

1-Sınırsız yiyecek içecek tüketebilirsin
2-Özel dinlenme odalarında uzanabilirsin
3-Banyoyu hazırlatıp duş alabilirsin
4-piyasalarla ilgili isen dünya piyasalarını takip edebilirsin
5-dergi gazete v.s okuyabilirsin .
6-Buruşuk bir elbisen varsa Ve uçuşundan sonra bir toplantıya gireceksen ,buruşmuş elbiselerinden 1-2 adet ütüleyebilir ya da rica ederek ütületebilirsin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir